🌸

GRATIS FRAGT OVER 399 kr. 💗

Heavenly Homes

  /  Yt til Nyt med Henriette   /  Rustik væghylde af genbrugstræ

Rustik væghylde af genbrugstræ

Genbrug de gamle gulvbrædder!

Smid ikke dine gamle, slidte gulvbrædder ud. De oser af historie og ubetalelig charme og kan genbruges til alt muligt. Og det gør absolut ikke noget, at de har lidt ridser og huller – det bidrager bare til stemningen :-)

Med blot en lille smule snilde og til en billig penge kan du genanvende kasserede gulvbrædder til spændende, kreative projekter, der både har en dekorativ og en praktisk funktion. Der er uanede muligheder, når vi først kommer i gang med at finde på :-) Her viser vi omdannelse til et smukt vægophæng med plads til nips, hus- og bilnøgler og – ikke mindst – de vigtige huskesedler.

Projekt Rustik væghylde

Projekt Rustik Væghylde er et godt eksempel på, hvordan gamle gulvbrædder kan forvandles til et nyt møbel. Det er nemt, billigt og supertilfredsstillende :-) 

Et par tøjklemmer, lidt læderrester og nogle greb, så har du til flere timers fornøjelig kreativitet og som resultat en fantastisk skøn hylde til fx entreén – hold styr på nøglerne og nap en indkøbsseddel på vej ud ad døren 🌸

Se nedenfor, hvordan jeg gjorde   ⤵️

Det er nemt
Det er billigt

Selvom væghylden har flere finesser og funktioner, er den let at lave. Overordnet set er der ingen grund til at være særlig præcis i arbejdet med netop denne hylde: Den SKAL være lidt skæv, og ‘pynten’ SKAL sidde lidt tilfældigt. Mine brædder var faktisk liidt for fint lige, så jeg placerede dem med vilje lidt skråt, så der opstod nogle ordentlige riller, der er til at få øje på  :-) 

N.B. Eventuelle hylder skal dog helst være i vater, så du skal være påpasselig, når du borer huller til dyvlerne.

Det er ikke mange kroner, der skal til for at skabe en unik væghylde som denne. Du skal selvfølgelig være så heldig at have adgang til boremaskine og stiksav, evt også en hulsav og et lille vaterpas. Men materialerne koster ikke meget – du har måske ligefrem det meste liggende i forvejen? Det eneste, jeg har tilkøbt for at lave denne væghylde, er fire greb og voks til patina, resten havde jeg liggende (læderrester, tøjklemmer, en del skruer, rawplug (til vægmontering), dyvler, træolie og maling.

Det er megatilfredsstillende :-)
Mangler du et fint greb?

På mig har det en næsten terapeutisk virkning at være kreativ – jeg eeelsker at finde på og at bruge mine hænder. Det er jo ikke hver eneste gang mine ideer sidder lige i skabet, men så ændrer jeg strategi. Processen er sjov, og det er så tilfredsstillende at skabe noget ud af ingenting. Bare kast dig ud i det – du kan godt, og det bliver et megafedt vægophæng: Unikt og kreativt. Ligesom du er :-)

I varekategorien Get a grip! på shoppen kan du finde flotte greb, som egner sig rigtig godt til projektet , og vi har et bredt udvalg af små portionsanrettede voksbøtter til perfekt patina fx her :-)

 

Post a Comment